Я обираю вакцинацію

1 August 2021
Я обираю вакцинацію

Мене звати Людмила, я співробітник компанії «Страховий Адвокат».

Хочу поділитися з Вами особистим досвідом, розповісти, навіщо необхідно вакцинуватися та де Ви можете це зробити.

Вакцинуватися необхідно не тільки для збереження життя, але і для того, щоб отримати міжнародний сертифікат вакцинації. Із цим сертифікатом Ви зможете  мандрувати країнами Європи, і не тільки, без ПЛР тестів! На сьогодні сертифікат вакцинації має право видавати виключно сімейний лікар, з яким Ви підписали декларацію.

Отримати вакцину  Ви можете:

  • Через сімейного лікаря (необхідно зателефонувати до сімейного лікаря, повідомити про бажання вакцинуватися і він Вас направить до пункту вакцинації)
  • Якщо Ваш колектив більше 50 співробітників (необхідно залишити заявку на планову вакцинацію вакциною Pfizer за номером гарячої лінії 0 800 60 20 19 і очікувати підтвердження приїзду мобільної бригади )
  • Через сайт helsi.me (обираєте вакцину та зручний день для вакцинації)
  • Через електронну чергу у застосунку ДІЯ
  • Через пункт вакцинації на базі клініки «Добробут» за попереднім записом (044) 594-64-63 (вакцина Coronavac)

 

В Україні на сьогодні є декілька видів вакцин:

 

Після вакцинації можуть виникати наступні симптоми: слабкість, ломота в тілі, температура від 37 до 38, закладенність носу, першіння або біль у горлі, почервоніння та біль в місці ін’єкції. Ці симптоми можуть продовжуватись до 3х днів і вони не потребують медикаментозної корекції.

Якщо температура вище 38 зберігається до 6 днів необхідно прийняти жарознижуючі препарати (парацетамол, нурофен, ібупрофен та інші).