Воєнний стан — як це вплине на страхові виплати?

23 February 2022
Воєнний стан — як це вплине на страхові виплати?

Рада національної безпеки та оборони ухвалила рішення запровадити надзвичайний стан на всій території України крім Донецької та Луганської областей, де вже діє надзвичайний правовий режим.
Джерело: секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу 23 лютого.

Більшість клієнтів страхових компаній запитують а чи будуть страхові компанії платити по збитках під час воєнного стану?

Воєнний стан

Відмови у страхових виплатах

Ми детально вивчили договори страхування всіх наших партнерів, особливо стосовно виключень.

У всіх страховиків, є пункт, який передбачає відмову у виплаті у випадках, коли збиток стався в результаті воєнних дій, антитерористичних і воєнних операцій, революцій, бунтів і т.п. Ми також попросили страхові компанії додатково прокоментувати дану норму.

В результаті, повідомляємо:

Застереження саме про воєнний стан і його вплив на відмову у виплаті в договорах страхування немає. Сам факт воєнного стану не є підставою для відмови у виплаті.

Зважаючи на формулювання в договорах страхування, що відносяться до подібних ситуацій (воєнні дії, положення і т.п.), для відмови у виплаті необхідний причиннонаслідковий зв’язок між дією воєнного стану і збитком.

Наприклад, якщо майно було пошкоджено в результаті конфіскації / використання військовими або силовими структурами, відповідно до положень дії воєнного стану.

Також стежемо за інформацією та відповідними поясненнями на Facebook сторінках та офіційних сайтах страхових компаній.

 

Більше новин та актуальної інформації читайте в нашому блозі.